'Toeristen' in Rio

Brazilië heeft ons zeer positief verrast. Hoewel veiligheid hier altijd een ding is hebben wij ons nog niet onveilig gevoeld. Je moet uiteraard wel goed oppassen maar zoveel vrolijkheid en vriendelijkheid hadden we niet verwacht na al die negatieve verhalen. Het grootste probleem voor ons is de taal. Tot nog toe sprak nagenoeg niemand Engels. Met Spaans kunnen we ons een beetje redden maar echt communiceren lukte nog niet. In Rio verandert dat plotseling. Vrijdagochtend komen we aan in Niteroi. Vrijdagavond zitten we al met een lokale zeiler (Enrique) in de club bar te kletsen. Heerlijk om even in het engels te kunnen praten over het leven in Brazilië en vooral in Rio.

Zondag varen we mee met onze buurman (Anthonio) en een vriendin van hem (Sylvia). Op zijn luxe 41 voeter varen we naar een eilandje voor de kust van Rio. We doen ons te goed aan het Braziliaanse bier en we zwemmen met de Suikerbroodberg en de Copacabana op de achtergrond. Even denk ik terug aan de vraag die opspeelde toen we hier naar toe voeren; is dit allemaal de moeite waard?  "JAZEKER, wat een leven hebben we" denk ik bij mezelf. Omdat de schipper iets te diep in het glaasje kijkt varen Petra en ik de boot weer veilig terug naar de haven.

De dagen er na doen we een vrij snelle 'tour de Rio'. Omdat Carnaval in aantocht is moeten we de toeristische attracties gehad hebben voordat alles vastloopt. Uiteraard bezoeken we het beeld van Christus. Nu heb ik altijd al een moeilijke relatie met Jezus gehad en dat blijkt ook nu weer. Na veel geld betaald te hebben heeft de grappenmaker zich verstopt in de wolken. Gelukkig laat hij zich uiteindelijk toch nog zien. Al met al is het wel heel erg mooi en indrukwekkend.

We pakken nog een paar meer toeristische 'musts' mee in de dagen voor Carnaval. Dan gaan we verder met onze planning. Of we met Carnaval hier nog zijn laten we afhangen van het weer. We zijn in ieder geval uitgenodigd bij Sylvia om Carnaval te vieren in haar appartement aan de Copacabana. We willen echter ook (tussen de eeuwige onweersbuien door) naar Ilha Grande. Een erg mooi eiland net voorbij Rio. Kortom; we hebben nog geen idee waar we volgende week zijn.

Met onze buurman varen we naar een eilandje voor Rio

wel wat meer ruimte dan de Hafskip
we varen langs de Suikerbroodberg

en het museum of modern art

Om af te koelen nemen we een duik



wat luidsprekers en plastic stoeltjes
en je hebt een beachbar

we struinen door de straten
van Rio

veiligheid volgens Petra; ga naast een
politieauto staan als je appt




cliché maar errug leuk

blijft lastig...

daar is hij dan toch

trappen van Lapa




bij de trappen van Lapa

natuurlijk drinken we een drankje
aan de Copacabana 
Copacabana


Reacties

  1. Lieve Petra, beste Bart,
    Ik ben nog steeds in gevecht met het systeem op jullie blog te kunnen reageren. Dus ik hoop dat deze reactie ook werkelijk geplaatst wordt. Ik lees jullie verhalen altijd met heel veel interesse en verwegwee. Het carnaval in Rio is natuurlijk de plaats om te zijn de komende dagen. Vooral voor zo`n houten klaas als ik :). Heeeeeel veel plezier op jullie reis en ik zie uit naar jullie verhalen. Groet Henk Wesselink

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat genieten (en lichtelijk jaloers ;-) om al jullie verhalen en prachtige foto's te zien en te lezen. Nog heel veel plezier en avonturen gewenst!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk om te lezen dat je ons nog steeds volgt! Je bent natuurlijk van harte welkom om een flesje Hammer bitter te komen brengen ;-).

      Verwijderen

Een reactie posten