Heimwee

We hebben allebei gelukkig geen last van heimwee. Dat lijkt me ook nogal lastig als je zo'n lange zeilreis maakt. Toch missen we Nederland af en toe wel.

We liggen nog steeds in de jachtclub (Iate clube) van Vitória. Omdat er een front is overgekomen met zuidenwind kunnen we nog niet verder naar Rio de Janeiro. Met dat front is er ook wat koudere wind, bewolking en regen meegekomen. Kortom; echt hollands weer.

Nu zal het raar klinken maar wij vinden dit wel even lekker. Een beetje afwisseling van het stralende zomerweer. Met de donkere luchten komt ook het gemis van ons koude kikkerlandje een beetje bovendrijven. Stiekem keek ik net even op de webcam van de haven van Terschelling zoals ik dat vroeger op kantoor vaak deed (terwijl ik ondertussen keihard die geweldige administraties aan het voeren was natuurlijk).  De beelden van een bijna lege haven met de frisse lucht die je zo kan ruiken brengen erg mooie herinneringen naar boven.

Onderweg komen we zeilers tegen die Nederland voorgoed vaarwel hebben gezegd. Op La Gomera spraken we bijvoorbeeld een Nederlandse zeiler die met zijn gezin al 15 jaar onderweg was. Op mijn vraag of ze ooit weer naar Nederland zouden gaan antwoordde hij met een resoluut "geen denken aan". Wij denken hier iets anders over. Het is heerlijk om te reizen maar we zouden Nederland niet voor altijd willen verlaten. Zeker hier in Zuid-Amerika zien we dagelijks voorbeelden van hoe veel geluk we hebben dat we in Nederland geboren zijn met al zijn betuttelingen, veiligheden en luxes. De vier seizoenen niet te vergeten. Het mag dan een klein kikkerlandje zijn maar wij zijn er gek op!

Gelukkig krijgen wij ons portie winterweer nog als we verder naar het zuiden varen. Waarschijnlijk hebben we er dan al weer snel genoeg van want we blijven nou eenmaal Nederlanders.

in Vitória onder een asgrauwe lucht
(je moet het wel willen zien)

het hoekje voor de gasten
het zwembad van de clube blijft leeg bij deze
 kille temp. van 28 graden (brrr)

Brazilianen hebben meer met motorboten
de kids leren wel zeilen op de clube 

♪Wilhelmus van Nass.....♪    da's misschien
een beetje too much Bram.

Reacties

  1. Als ik dit lees moet ik denken aan een tekst uit een liedje van De Dijk. "Een man weet pas wat ie mist als het er niet meer is...."

    Veel plezier nog gewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 28 graden......bah. vies man. Heb je wel een warme jas mee? En een mutsje?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten