Sfeertje hier

Ik slenter over de boulevard van Muros. Een klein vissersdorpje dat nog redelijk authentiek is. Van het kaliber; oude mannetjes in de schaduw van een boom en gebogen vrouwtjes die de was doen. Ik heb net de vuilniszak in de container gegooid en loop nog even langs het water. Een uurtje of half negen 's avonds. Om me heen flaneren tientallen Spanjaarden zoals ze dat waarschijnlijk elke avond doen. Druk discussiƫrend en met heftige gebaren zijn ze met elkaar in gesprek. Pas als er gelachen wordt besef ik dat ze geen ruzie hebben maar dat het een gezellig gesprek was.

Een paar dagen geleden zijn we hier aangekomen. Via Camarinas en Cabo Finnisterre zijn we doorgevaren naar Muros waar we nu liggen. Onze eerste Ria. Ria's zijn grote inhammen aan de kust met diverse vissersdorpjes. Jaarlijks trekken hier zeilers uit de hele wereld rond. Hoewel de positieve verhalen over de Ria's zeer bekend zijn, waren we toch verrast door de relaxte sfeer die er hangt. De werkelijk schitterende omgeving en verbroedering onder de zeilers hier zijn verbazingwekkend.

De ene dag zitten we aan de borrel bij een stel Nederlandse vertrekkers. Dan weer worden we uitgenodigd door een Zweeds stel om gezellig een drankje te doen. Als klapstuk genieten we van een heerlijke Braziliaanse maaltijd van de schipper van een luxe catamaran. Wanneer we even geen zin in drukte hebben kopen we verse vis bij een standje naast de vishal en steken de BBQ aan op de Hafskip.

Hoewel we pas aan het begin van de Ria's zijn hebben we de sfeer al goed te pakken. Morgen met de bus naar Santiago de Compostela en dan maar eens bij het dorpje verderop kijken...of nog een dagje blijven liggen natuurlijk.

ankerbaaitje bij Sardineiro

wandelen bij Camarinas en lunchen
op de berg bij een kerkje 

Braziliaans eten op een luxe catamaran
met Caio, Lars en Marie.
Cabo del Morte
Muros
mist komt vaak ineens opzetten
Ria de Muros

verse langoustines op de BBQ!

Santiago de Compostela
Plaza del Obradoiro met pelgrims en een
'paar' toeristen

Cabo Finisterre. Het vroegere einde
van de wereldReacties