Verwaaid in Göteborg

In Zweden varen we naar verder naar het noorden. We doen een aantal plaatsjes aan en waar mogelijk liggen we een nachtje achter anker. De eerste kabeljauw is gevangen. Onder het genot van een biertje is die direct gefileerd en opgegeten. Heerlijk om zo rustig in het vertrekkers bestaan te groeien!

We besluiten om een dagje eerder naar Göteborg te gaan dan gepland. We wilden nog een nachtje ankeren in de scheren maar de wind staat fors harder dan voorspeld. Ankeren tussen de rotsen zien we met dit weer niet zitten. De rust van de haven roept en dus zetten we koers richting Langedrag. Een haven in een buitenwijk van Göteborg.

Door de stevige zijwind is het aanleggen in de box geen makkie. Hafskip heeft nogal een gevoelig neusje die vrij snel verlijert (verwaaid) bij zijwind. Dat in combinatie met te weinig vaart maakt dat we haast dwars in de box komen te liggen. Gelukkig worden we door een paar erg aardige Zweden geholpen en uiteindelijk liggen we veilig in een box. Behalve een gedeukt ego van ondergetekende is alles zonder schade verlopen.

We blijven hier een paar dagen liggen. Het weer wordt de komende dagen wat minder. Daarnaast zijn ook onze spiertjes wel toe aan een beetje rust. Normaal zat ik 5 dagen per week achter een computer. Ook Petra had nou niet echt een lichamelijk actieve baan. Hoewel we het heerlijk vinden om elke dag actief te zijn (en wat verder te kijken dan een computerscherm) moet af en toe een beetje relaxen ook kunnen natuurlijk. We kijken we er naar uit om een paar dagen op dezelfde plek te blijven liggen. Gelukkig zijn de havens in Zweden bijna allemaal van een sauna voorzien dus met die spiertjes komt het wel goed.

We vieren samen met de zweden "vlaggetjesdag". Er worden zeilwedstrijden gehouden met schitterende houten boten en er is een rommelmarktje op de haven. Een bandje maakt het geheel compleet. We genieten van de gezelligheid in de haven en we ontmoeten veel leuke mensen. Verder ontmoeten we in Göteborg de ouders van Petra die hier met de camper op reis zijn.

Over een paar dagen varen we weer verder naar het noorden. We willen nog een paar vissersplaatsjes aandoen en nog een paar keer ankeren in de scheren. Omdat we ons niet willen haasten besluiten we om Noorwegen deze tocht niet aan te doen. We gaan waarschijnlijk door het Limfjord terug. We vinden het jammer dat we Noorwegen nu niet meemaken maar we willen tijd genoeg hebben voor Zweden. Zelfs als je tijd genoeg denkt te hebben moeten er nog keuzes gemaakt worden merken we. Noorwegen bewaren we voor een andere keer.

geloof het of niet maar het gaat goed
er wordt met de mooiste
boten geraced


de haven in Langedrag
blijkt dat zweden en noorwegen ooit
één waren!?! Deze kanonnen moesten
voorkomen dat dat weer zou gebeuren.
varen door de scheren


soms is het een nauw vaartje waar we door moetenBram 12-06-2017

Reacties

 1. Leuk jullie avonturen te lezen Petra! Enjoy it!!

  Groeten,
  Pascal

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad leuk om jullie reis op deze manier mee te maken.
  Nooit bedacht dat dolfijnen zo dichtbij zwemmen, afgezien van een verdwaald exemplaar dan. Een glaasje bier en wijn voor 20€ slaat wel een gat in het budget. Niet teveel doen dus...of is het budget ongelimiteerd :). De motor vervangen voor een nieuw exemplaar is niet voor niets geweest. Jullie maken er goed gebruik van. Brengt me bij de vraag hoe het zeilen gaat?

  Hier het meeste wel oké en jullie een goede vaart gewenst.

  Joop

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten