Eerste indrukken Uruguay

Weinig spektakel te melden vanaf de Hafskip. Onze eerste haven in Uruguay is inmiddels al weer geweest. Hoewel er in La Paloma niets te beleven viel vonden wij het toch wel een erg leuke plek. Dit had vooral te maken met de veiligheid. Je kunt hier weer overal vrij lopen zonder dat je per ongeluk op een verkeerde plek terecht komt. En lopen is dan ook wat we gedaan hebben....

Na ruim een week vertrekken we (met blaren aan onze voeten) naar Punta del Este. Dit schijnt het zeilersmekka te zijn van Uruguay. In de zomer dan. In La Paloma kwamen we er al achter dat veel plaatsen in Uruguay voornamelijk van de toeristen leven. Die komen nagenoeg alleen in de zomer. 's Winters is dus veel gesloten. Ook in Punta del Este is niet alles open. Het is echter een veel grotere plaats dan La Paloma dus we hoeven ons niet te vervelen. We verbazen ons over de verschillende dieren die we hier zien. Onderweg zien we al pinguins zwemmen. In de haven struikelen we haast over de zeeleeuwen die liggen te zonnen.

Inmiddels kennen we Punta del Este ook door en door. Zoekend naar een paar passende gloeipluggen voor de motor zijn we heel de streek door 'geUberd'. Na lang zoeken, en heel veel pesos minder, hebben we eindelijk (ongeveer) de goeie gevonden.

We blijven hier nog even. De Dina Helena is inmiddels onderweg en we kijken er naar uit om even bij te kletsen. Binnenkort gaan we richting Buenos Aires waar we willen overwinteren. Vanaf november is het juiste seizoen om verder te varen. Een aantal maanden werken aan zowel budget als boot zal dus weer nodig zijn.

in de haven van Punta del Este

in La Paloma wandelen we naar de vuurtoren
laten we hem ook maar beklimmen dan...

Er is één hoog gebouw.
(handig voor de orientatie)
drukte van belang in de hoofdstraat
van La Paloma

tot de volgende zomer!

en wandelen maar weer

laten we die Maté dan ook maar proberen
nieuwe tent in de maak

even in het zonnetje bijkomen van
al dat wandelen

in Punta del Este beginnen we maar
eens met wandelen
erg katholiek hier. Overal heiligen met
bedankjes

de beroemde vingers in het zand.
wie kent ze niet.

plank met spijkers tegen de
zeeleeuwen

zeeleeuwen liggen echt overal te zonnen.
soms liggen ze wel erg in de weg

wel leuk voor een selfie

Reacties

  1. Wauw, zijn jullie zelf de tent aan het maken? Met de hand? Lijkt een serieus klusje... Geniet nog wat wat Uruguay en veel succes met het klussen en aanvullen van de kas! Hopelijk hebben we de kans mekaar nog even te zien in Nederland/België voor wij vertrekken. Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten