Wachten (zucht)

Na een aantal geweldige weken in het Ilha Grande gebied begint het toch te kriebelen. We hebben zin om verder te reizen naar Uruguay. Daar staat een klusstop gepland. Ook krijgen we bericht van zeilvrienden dat ze momenteel op familie bezoek in Buenos Aires zijn. De gehele maand april zullen ze er zijn. Omdat we ze in Tenerife voor het laatst gezien hebben lijkt het ons heerlijk om ze weer te zien. Benieuwd naar hun avonturen onderweg naar de Carieb. Als we opschieten zouden we ze kunnen treffen.

Vol goede moed gaan we op pad. Na een dag varen zijn we weer bij Ilhabela. Hier zijn we de vorige keer omgedraaid terug naar Ilha Grande. Dit keer varen we door. We willen naar Florianopolis. Uiteraard komt er een front aan met slecht weer. Paranaguá lijkt de best haalbare optie.

Na twee dagen varen komen we er aan. We besluiten om te wachten op het slechte weer en zoeken een plekje in de haven. Officieel moeten we ons melden bij de Capitania. In Brazilië moet je je bij elke nieuwe haven in- en uitklaren bij de Capitania. Ook moet je dan aangeven waar je naar toe gaat. Wij hebben Florianopolis aangegeven als volgende 'port'. We liggen echter in Paranaguá. Omdat we geen zin hebben om de hele rompslomp hier nog eens over te doen besluiten we niet naar de Capitania te gaan. Hopen dat ze ons niet zien. Helaas voor ons blijkt de haven direct naast de Capitania te liggen. Een paar dagen billenknijpen dus.

Gelukkig laten ze ons met rust. Ook het slechte weer trekt over. Na een aantal dagen kunnen we verder naar Florianopolis. Daar liggen we op dit moment. Te wachten. We wachten op maandag zodat we ons kunnen melden bij de Capitania. Daarna is het wachten op een goed weergat om verder naar het zuiden te varen. Kortom wachten, wachten, wachten. Dat wereldzeilen klinkt toch een stuk stoerder dan het is.

het front komt over. blij dat we in de haven liggen

Paraty is een plaatje

bij gebrek aan foto's nog maar een paar


onderweg naar Ilhabela overnachten we bij
Praia Grande de Cajaiba

in de haven van Paranagua kijken we uit op de Capitania

emoticon eilandje


Reacties

  1. Ingrid en Kris (Puff)21 april 2019 om 08:43

    Hopelijk halen jullie het op tijd om jullie vrienden te zien. Hier is het momenteel het omgekeerde scenario, in plaats van wachten, wachten, wachten om op de klusbestemming te raken, zijn wij aan het klussen, klussen, klussen om de bestemming te kunnen verlaten :-).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahah dat is de omgekeerde wereld. We puffen met jullie voor de laatste loodjes.

      Verwijderen

Een reactie posten