Black hole

We liggen nog steeds in het mooiste vaargebied van Brazilië. Regelmatig vertrekken we voor één of een paar nachtjes naar een nieuw ankerplekje. De één is nog mooier dan de ander! 's Ochtends en 's middags nemen we een duik vanaf Hafskip. Douchen doen we op de strandjes waar vaak een vers water stroom is. Het leven op Hafskip is niet verkeerd.

Via Bruno ontmoeten we de bemanning van de Planckton. Een jong gezin dat op hun boot woont. Cecilia geeft 'homeschool' aan hun zoon Igor. Fabio klust bij op andere boten. De voornaamste inkomsten krijgen ze uit het charteren van hun boot (www.planckton.com.br). Mocht er nog iemand in het mooiste vaargebied van Brazilië willen varen dan kunnen we hun van harte aanbevelen. Wat een leuke, lieve mensen zijn dit. De dagen er na nemen de Planckton Crew en Bruno ons mee naar een waterval in de buurt. Met z'n zessen rijden we in het kleine autootje van de Planckton naar een plekje midden in de jungle. We kijken onze ogen uit. Dit soort plekjes komen rechtstreeks uit filmsets. 

Omdat er een heel mooi weergat aankomt besluiten we met tegenzin om toch maar te vertrekken. We stouwen de Hafskip weer vol met voorraden en op vrijdagochtend vertrekken we vanuit Vagabond Beach. Wanneer we een uurtje of twee onderweg zijn besluiten we echter voor de tweede keer om te keren. Weer varen we terug naar Vagabond Beach. Dit keer omdat onze schroefas afdichting toch wel erg lekt. Hier maak ik me al een tijdje zorgen over. Het plan om dit pas in Uruguay aan te pakken lijkt toch wel erg onverantwoord met een tocht van bijna 4 dagen voor de boeg. 

We zijn bang dat Hafskip uit het water moet om ons probleem op te lossen. Juist omdat dit gebied zo ontzettend mooi is, zijn de prijzen van de havens ook waanzinnig duur. Fabio en Bruno helpen ons met ons probleem "the Brazilian way". Bruno duikt onder Hafskip en stopt de schroefas dicht met brooddeeg. Fabio gaat ondertussen als een malle in Hafskip aan het werk om de oude vetkoorden te vervangen voor nieuwe. Binnen twee uur hebben ze onze schroefasdichting weer goed dicht.

Inmiddels liggen we weer waterdicht bij Vagabond Beach. Ze noemen het hier ook wel Black Hole zei Fabio laatst. "Once you are here you cannot leave..."

we wonen in het paradijs momenteel

we komen op geweldige strandjes
af en toe de romp schoonboenen

wat een vaargebied!

oude vetkoorden worden vervangen
Bruno wijst ons de weg naar nog mooiere plekjes

"hier is nog een mooi eilandje!"
anker uit en zwemmen maar

met de planckton family en Bruno
bij de waterval

Bruno showt z'n Tarzan skills

ik ben beter in relaxen 

voor de kenners: Parati II van Amyr Klink

De Planckton

Reacties

  1. Wat een zalige plek! Ik kan snappen dat jullie er blijven hangen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helemaal bijgelezen, fijne verhalen en mooie ontmoetingen. Groeten van Lola, voor anker in Antigua. PJ & Renske

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten