Gaan we dan!

Nou….dan is het bijna zover….morgen vertrekken we….minimaal drie weken op de Atlantische Oceaan. Over de evenaar en dwars door de Doldrums. De Doldrums dat bekend staat om z’n windstiltes en plotselinge onweersstormen inderdaad….Een mens doet zichzelf wat aan voor een beetje avontuur.

De afgelopen twee weken lagen we in Mindelo. We vonden het een heerlijke plek. Zowel in de haven als op de ankerplaats is het een komen en gaan van boten. Dagelijks worden er wel een aantal boten uitgezwaaid onder luid gejoel. Alle nationaliteiten komen voorbij en iedereen is maar met één ding bezig; de overtocht!

Ook wij hebben ter voorbereiding de boot nogmaals nagelopen en voorraden aangevuld, hier en daar een (afscheids)borrel meegepakt en een klein beetje aan sightseeing op het eiland gedaan. Van diverse boten hebben we afscheid genomen. De Dina Helena zullen we waarschijnlijk nog tegenkomen in Zuid Amerika. De overige boten zijn vrijwel allemaal onderweg naar Suriname. Één boot heeft zelfs besloten om helemaal niet over te steken. Laat dat nou net een boot zijn met een leuk jong stel  uit Spanje/Argentinië die ook naar Zuid Amerika zouden gaan.

We hebben bewust voor een minder populaire route gekozen. Die drukte in de Carieb is niets voor ons vonden we. Hoewel we dat nog steeds vinden voelt het nu toch even alsof we een bepaalde veiligheid achter ons laten. Met z’n tweetjes in onze kleine 'IJsselmeercruiser' naar het grote Brazilië…slik…De spanning voor wat komen gaat wordt echter razendsnel afgewisseld door een enorme zin om verder te reizen. Zuid Amerika wacht met daar onderin Patagonië! Wie gaan we ontmoeten? Wat gaan we allemaal beleven?

Maar goed…ik schenk nog een laatste glas wijn in (dan is de fles maar leeg). Vannacht proberen nog even goed te slapen en dan gaan we. We hopen er 20 á 21 dagen over te doen. Dat kan natuurlijk zomaar een weekje langer worden. We hebben immers maar diesel bij ons voor 6 dagen motoren. Eten en drinken hebben we voldoende bij ons dus als het wat langer wordt dan is dat geen probleem. Ons doel in Brazilië is Salvador de Bahia. Op Vesselfinder zijn we niet meer te volgen. Op Marinetraffic pas weer als we bij de kust van Brazilië zijn.

Namens de voltallige Hafskip bemanning: alvast prettige feestdagen en een heel gelukkig nieuwjaar gewenst! Tot over een paar weken!

uitzicht op Mindelo vanaf de ankerplaats
met Henk en Marja (Dina Helena)
beklimmen we de Monte Verde

als we het klimmen zat zijn liften we
verder in een truck

we kijken uit op Mindelo en onze ankerplaats

hoogste punt gehaald
het fruit wordt weer schoongemaakt
voor onderweg
haven Mindelo 
work in progress
snelle check van de motor


Reacties

  1. Hallo Bram en Petra , ik heb net even uitgerekend dat jullie 4000km moeten varen oftewel 2100/2200 nm. dat is niet niks. Hoe gaan jullie dat doen? Hazenslaapjes. Niet beide tegelijk slapen. Op dit moment hebben jullie achterlijke wind en ongeveer 4 of 5 knopen op het log. Met deze snelheid is dat 18 dagen. Ik ben benieuwd hoe lang ik jullie nog kan volgen op marinetrafic.
    Anders zal dat op z`n vroegst weer op 6-7 januari zijn als jullie weer voor de kust van Brazilië zijn. Geniet ervan samen. groet Henk

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel veel succes!! Wat een avontuur man....ik hoop snel weer wat van jullie te horen/lezen...

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten