Op reis

“Eind deze week lijkt er een mooi weergat aan te komen” zeg ik tegen Petra. “Zullen we dan vertrekken?” “Is goed, antwoord ze, hebben we nog even de tijd voor de laatste voorbereidingen”.

We liggen nu al een week of twee op La Gomera en we hebben zin om verder te trekken. Het eerdere plan om het eiland El Hierro nog te bezoeken laten we varen. We merken dat we weer toe zijn aan iets nieuws. We zijn tenslotte op reis. Aan de horizon lonkt Kaapverdië.

De boot hebben we volgestouwd met voedsel voor de komende maanden. De overtocht naar Kaapverdië hopen we acht dagen over te doen. In ons achterhoofd hebben we echter ook al de oceaan oversteek naar Brazilië. Met een beetje mazzel doen we daar drie weken over. Hier op de Canarische eilanden is het nog relatief makkelijk inslaan. Dat doen we dan ook gretig. Momenteel aan blikvoer en pastas geen gebrek op de Hafskip. Verse groenten en fruit zijn inmiddels ook aan boord.

Ook onze gasflessen zijn weer gevuld. Dat is nog wel een dingetje hier. Volgens de spaanse regelgeving mogen die flessen niet gevuld worden. Op Tenerife was het niet gelukt. Hier op La Gomera zit het gasstation dichtbij dus de moeite waard om te proberen. In zulke situaties gaat Petra met haar onschuldigste gezicht op pad. Met succes! Twee volle gasflessen waar wij bijna een half jaar mee vooruit kunnen.

De weersverwachting lijkt inmiddels redelijk stabiel. De afgelopen dagen zijn we druk geweest met de laatste voorbereidingen. Hafskip is er klaar voor. Zodra de bemanning de zenuwen bij elkaar heeft geraapt zullen we donderdag of vrijdag vertrekken... #zin in!#spannend!#rete spannend!!#iets in m'n broekje gedaan...

controle mast/verstaging


Hermigua La Gomera staat bekend om
z'n bananen plantages
muchos plátanos
nog een beetje sightseeing op La Gomera
de mast in voor een
laastste check


strandje Hermigua
zo gezond is de Hafskip
nog nooit geweest!
fruit afspoelen en wegstouwen

Reacties

  1. Goeie reis, we varen in gedachten met jullie mee! Ingrid & Kris

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten