Huh?!

"Zo lang we het leuk vinden en het budget het toelaat gaan we door" schreef ik op het blog voordat we vertrokken. Dat is nu ruim twee en een half jaar geleden. Het budget heeft het eigenlijk nooit toegelaten maar goed, daar hebben we omheen gewerkt. Afgelopen zomer vroegen we ons zelf af of we het ook nog leuk vonden.

We genieten erg van het ontdekken van nieuwe culturen, landen en continenten.  Hoewel we het vooraf nooit verwacht hadden heeft met name BraziliĆ« ons ontzettend positief verrast. De vier maanden die we daar hebben rondgevaren zijn een geweldige ervaring geworden die we absoluut niet hadden willen missen.

In tegenstelling tot de geweldige ervaringen op het land staan de immens lange tochten tussen de verschillende havens/ankerbaaien in Zuid-Amerika. We verlaten met steeds meer tegenzin een plek om er vervolgens dagen over te doen voor we weer ergens kunnen aanmeren. Hoewel we vooraf wisten dat de afstanden langer zouden worden, hadden we nooit verwacht dat we zo'n hekel zouden krijgen aan die ellenlange tochten telkens. De wetenschap dat de tochten vanaf Uruguay alleen nog maar langer worden nemen we mee naar Nederland.

In Nederland groeit het idee om onze plannen maar weer eens drastisch om te gooien. Zuid-Amerika kunnen we ook over land ontdekken natuurlijk. Daartegenover staat dat onze droom om door Patagoniƫ te varen dan niet door gaat. We vinden het erg lastig en we besluiten om de uiteindelijke beslissing pas te maken als we terug op de boot zijn.

Inmiddels zijn we terug en we hebben een keuze gemaakt. We varen niet verder! We overwegen onze opties. Terugvaren, Hafskip hier verkopen of Hafskip op transport naar Europa. Terugvaren kan maar dan zijn we nog lang onderweg. Onze hoofden staan op dit moment al naar nieuwe avonturen. Hafskip in Uruguay verkopen wordt lastig omdat de regels hiervoor in de afgelopen maanden zijn aangescherpt. Blijft transport over. Een prijzig grapje maar we zien voldoende voordelen om voor deze optie te kiezen.

Het heeft maanden geduurd en het was niet altijd makkelijk maar inmiddels staat Hafskip op een containerschip richting Europa. Dus binnenkort vaart ze weer door Europese wateren!


Reacties

  1. Congratulations on all you have achieved and all the best for your future adventures.

    Mick and Ann-Marie

    Fleur of Pendle

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks! We will probably see eachother around somewherešŸ˜‰

      Verwijderen
  2. Hoi Petra en Bram,

    Jammer dat de tocht niet bracht wat jullie ervan hadden verwacht.
    Het besluit om de reis af te breken zal niet gemakkelijk zijn geweest. En dan: wat nu?
    We zijn benieuwd naar jullie nieuwe avonturen en het vervolg van dit blog.
    Hopelijk tot ziens nu jullie wat dichterbij zijn.

    Fijne Feestdagen en een voorspoedig Nieuwjaar toegewenst vanuit Flevoland.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Petra terug op het vaste land en nu blijvend? Gossie...ik moet even schakelen hoor!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten