Winterstop

In Punta del Este komen we de Dina Helena weer tegen. We zagen ze eerder op Tenerife en later op de Kaapverdische Eilanden. We hebben ze een tijd niet gezien dus we hebben een boel bij te praten. Na vele gezellige avonden en uitstapjes besluiten we om samen naar de volgende haven te varen. Piriápolis. Hier zullen wij Hafskip achterlaten om een aantal maanden te gaan werken. Vanwege praktische redenen* laten we haar hier achter en dus niet, zoals eerder gemeld, in Buenos Aires.

Op de afgesproken datum liggen we, keurig op tijd, te wachten voor de kraan. Zoals altijd in Zuid Amerika gaan we niet zomaar even het water uit. We hebben eerder al een toestemming moeten kopen bij de Prefectura. Op de dag zelf moet nog een lading aan documenten ingevuld worden. Na een uurtje is ook deze bureaucratische gezelligheid achter de rug en kan Hafskip gehesen worden. 

Vele uren later staat ze op de kant. Gestut met voldoende houten palen voor een halve hectare bos. Stevig staat ze zeker. En, hoewel het niet snel ging, heeft de haven erg secuur voor haar gezorgd. Aan het eind van de dag is ook de dikke vacht van de kiel weggehaald. Nog een wonder dat ze überhaupt vooruit kwam.

De laatste paar dagen dat Hafskip op de kant staat, slapen wij op de Dina Helena waar Henk en Marja ons zeer gastvrij onderdak hebben aangeboden. Binnenkort vliegen we naar Nederland waar we naast werken ook erg zullen genieten van alle gemakken die Nederland biedt. 

op de kant. Zet er nog maar een paaltje bij voor de zekerheid!

met de Dina Helena naar Piriápolis
Piriápolis by night

op stap met Henk en Marja
haven Piriápolis

om 9 uur liggen we klaar
na een uurtje kunnen we




daar gaat ze
      

het warme water in Brazilië is erg goed
voor een dikke laag aangroei.

knus plekje voor de winterstop




(* het blijkt dat je in Argentinië na drie maanden persoonlijk verlenging moet aanvragen om je boot in Argentinië te hebben. Omdat wij waarschijnlijk langer dan drie maanden niet aanwezig zijn wordt dit lastig. In Uruguay mag de boot 9 maanden verblijven zonder problemen.......hopen we)

Reacties

  1. Telkens zo mooi om al jullie verhalen en foto's te lezen/zien! Welkom terug in Nederland en geniet van alle gemakken :-)

    Hartelijke groet, Bianca Jansen

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten