"Het begint nu wel echt te worden!"

We zeggen het momenteel haast bij elke gebeurtenis tegen elkaar. "Het begint nu wel echt te worden". We zijn zo druk bezig met de voorbereiding van onze reis dat we er bijna niet bij stil durven staan dat we volgend jaar al vertrekken. Toch voelt elke vordering in onze voorbereiding, hoe klein ook, als een mijlpaal. En na elke mijlpaal beseffen we ons dat het nu toch wel echt begint te worden.

Zo hebben we de afgelopen weken ook weer een aantal hetbegintnuwelechtteworden-momentjes gehad. De Hafskip is namelijk weer te water. Na maanden, elk weekend, met de roterende staalborstel de binnenzijde van de Hafskip kaalhalen en ontroesten konden we eindelijk in de weer met verf.

Inmiddels zit de binnenzijde weer keurig in 5 laagjes verf, Frederik Visser van Frevis techniek heeft ons voorzien van een gloednieuwe motor en de buitenkant van de Hafskip is volledig gestraald en opnieuw gespoten.
Toegegeven; toen we de kleur voor het eerst op de boot zagen schrokken we wel een beetje. Ik zag onszelf al als "stoere zeezeilers" in een soort smurfenboot de wereld rondvaren. Op zo'n klein kleurenkaartje zag het er toch iets beter uit. Gelukkig, nadat de witte accenten waren toegevoegd en het teak van de kajuitingang weer was geplaatst, zag het er al beter uit. Toen ze uiteindelijk onder de TL-verlichting vandaan kwam zag ze er echt geweldig uit! Het tewater laten verliep voorspoedig en gelukkig waren alle vervangen afsluiters goed gemonteerd (altijd een spannend moment).

Inmiddels liggen we weer in onze thuishaven Flevo Marina in Lelystad en kunnen we weer genieten van de Hafskip waar ze hoort; in het water. Binnenin gaan we de electra grotendeels vervangen. Dit doen we deels zelf en deels laten we het doen door Frevis. Daarnaast moet het keukenblad met koelbox nog volledig gemaakt worden, de Heatpoll kachel geïnstalleerd, luchthappers plaatsen en nog tal van andere klussen die we moeten oppakken maar....het was wel weer even mijlpaal.

Een andere mijlpaal is dat we ons huis zo goed als verkocht hebben! Goed, het is nog onder voorbehoud van financiering maar het ziet er toch wel heel gunstig uit. Na diverse verhalen gehoord te hebben over lange verkooptijden begonnen we ons toch wel een beetje zorgen te maken. Gelukkig hadden we al vrij snel een serieuze kandidaat die het huis uiteindelijk ook gekocht heeft. Een gelukje zullen we maar zeggen. Hoe dan ook, zeker een hetbegintnuwelechtteworden-momentje!

De komende maanden gaan we verder met klussen en hopelijk tussendoor een paar zeiltochtjes en een paar borrels hier en daar.

Reacties