Druk, druk, druk

"Waar hebben jullie het dan zo druk mee?" appt een bevriende zeiler als we sturen dat we geen tijd hebben om naar Noorwegen te gaan. We hadden gehoopt elkaar in Noorwegen te ontmoeten aangezien hij in juli en augustus naar Noorwegen vaart. Deze ontmoeting moeten we dus helaas missen. 

In Zweden varen we door een schitterende omgeving. Af en toe ziet het er uit als een filmset. We genieten met volle teugen. Toch voelen we ook een bepaalde druk. We blijven met een schuin oog het weer in de gaten houden. Depressie na depressie raast door het Skagerak en het Kattegat. Hoewel wij veilig tussen de scheren liggen hebben we er toch last van. Ons plan was namelijk om na Zweden ook Noorwegen aan te doen. In onze planning is echter 1 juli de streefdatum om in Nederland terug te zijn. Vanaf dan begint de "echte" reis en willen we verder afzakken naar het zuiden.

tijdens wandelingen eten we op de
mooiste plekken
Zweden heeft nog veel
oude bakens
soms hebben we een eilandje voor ons alleen
(zelfontspannertje)    
wandelpaden zijn iets minder
georganiseerd in Zweden      
en veel mooie eilandjes
              
        
  we komen langs de mooiste
baaitjes


Het idee van een reis naar Scandinavië als een soort proloog is geboren na de zomervakantie vorig jaar. Na drie weken vakantie mocht ik op maandag weer de hele dag achter m'n bureautje kruipen. "Die laatste loodjes worden mij toch echt iets te zwaar" mompel ik tegen Petra als ik aan het eind van de middag thuis kom. We zijn dan al 4 jaar bezig met deze reis voor te bereiden. Na lang wikken en wegen besluiten we om niet pas in juli 2017 te vertrekken maar om vanaf mei een soort vakantie te houden vóór ons leventje als vertrekker. Anderhalve maand moet voldoende zijn om Scandinavië aan te doen denk ik hoopvol. Hierbij houd ik de drie weekjes vakantie in het achterhoofd die we normaal tijdens de zomer hebben.

Inmiddels weten we beter. Hoe meer tijd je hebt, hoe meer je wilt doen en zien. Erg is dat niet. Het is heerlijk om elke dag zelf onze koers te bepalen. Bijna nog dagelijks denk ik met een grote glimlach aan alle vrijheid die ik heb. Hoewel we ook nog flink moeten wennen aan dit nieuwe leventje, genieten we er ontzettend van. We ontmoeten geweldige mensen en varen door de mooiste gebieden.  Dus ja, we hebben het druk maar dan alleen met dingen die wij willen. Helaas betekent het ook dat we soms dingen moeten laten schieten.

Op het moment van schrijven liggen we in Skagen. Na een pittige tocht over het Kattegat zijn we vanuit Zweden aangekomen in Denemarken. Hier wachten we op een goed windje om ons bij de ingang van het Limfjord te brengen. Via het Limfjord varen we naar Nederland. Vanaf daar begint onze "echte" reis. We hebben er zin in!

ook mooie natuur....maar wel even schrikken
mooie wandelingen door de
natuur in Zweden

in Denemarken lig je vaak in vissershavens
ah...dus zo maak je die paalsteek!


Reacties