Keuzes, keuzes, keuzes

Na het afgelopen artikel in de Zilt hebben we nog eens goed nagedacht over wat we gaan doen. Een jaartje hier blijven of door? Na wat wikken en wegen weten we het zeker; we gaan door! Het plan wordt om vanaf maart door te varen naar de Kaap Verden. Na een kort verblijf daar willen we de oversteek maken naar Salvador de Bahia in Brazilië. We kiezen er voor om niet te lang in Brazilië te blijven hangen. In verband met het ideale seizoen willen we zo snel mogelijk doorvaren naar Buenos Aires in Argentinië. Eind mei hopen we daar aan te komen. Vanaf dan moeten we wachten tot november om verder af te zakken naar het zuiden. We vinden het zelf een goed plan. Een beetje strak gepland dus moeten we wat geluk hebben met het weer. We varen iets buiten het ideale seizoen maar dat zou moeten kunnen.

Ik begin met de voorbereidingen voor de oceaanoversteek. Petra zegt haar baan op per 1 maart. We vinden het spannend maar we kijken er ook naar uit. Een tijdje in Buenos Aires blijven! Hier op Tenerife hebben we het heerlijk gehad. Ik kan me voorstellen dat we daar helemaal kunnen genieten van de Latijns-Amerikaanse cultuur. Eventueel zouden we daar ook weer werk kunnen zoeken. Een paar maanden de boot op de kant en in Nederland werken behoort ook tot de opties.

Ondertussen legt de Dina Helena naast ons aan. We hadden al het één en ander over ze gehoord omdat ze ook naar Patagonië gaan. We wilden ze dan ook graag eens tegenkomen. Henk en Marja varen op de Dina Helena. Marja’s dochter Lisa is een paar dagen als opstapper mee. Erg gezellig en wat een leuke mensen. Jammer dat zij niet dit seizoen oversteken. Zij vertrekken een seizoen later. Voor hen wordt de tijd te krap om nu nog over te steken. Erg leuk om mensen tegen te komen met dezelfde plannen.

En nu is het bijna 1 maart. Petra heeft haar baan opgezegd en de Hafskip is weer in topconditie. De spanning heeft grotendeels plaatsgemaakt voor een enorme zin om verder te reizen. De voorbereidingen zitten in de laatste fase. Maar dat weer… Het wordt ons weer even goed duidelijk dat we daar toch wel heel afhankelijk van zijn. De komende week blijft het maar uit het zuidwesten waaien. En flink ook. Vertrekken zit er dus nog niet in. We zullen nog even moeten wachten. Dat betekent wel dat ons strakke schema nog strakker wordt. In ons achterhoofd hebben we nog die ervaring bij Denemarken. Daar kwamen we in slecht weer doordat we te snel door wilden. Dat willen we niet nog eens.

“We kunnen natuurlijk ook in Brazilië blijven” zeg ik tegen Petra. Hoewel dat niet onze voorkeur heeft is het wel een optie. Het zou ons wat meer tijd geven om in de meest ideale periode verder te trekken. "Eventueel kunnen we de boot in Brazilië op de kant zetten. In Nederland kunnen we dan tijdens de zomermaanden wat werken". Zo verdienen we weer wat extra voordat we verder trekken. “Maar als we dat doen kunnen we natuurlijk ook hier op de kant gaan” antwoordt Petra. “Hier weten we een goede werf en zijn de tickets naar Nederland goedkoper.” Tja, ook een punt…

Kortom; alles ligt weer open en we moeten weer kiezen. Maar ja, het feit dat we kúnnen kiezen voelt voor ons als de ultieme vrijheid.

O ja, het was ook nog Carnaval...Guapa!

We doen een dagje mee...

De meest kitsche praalwagens rijden voorbij.
Jong en oud wil Reina (koningin) zijn!


Busladingen worden aangevoerd. Op de achtergrond
de megajachten die ook een kijkje komen nemen.


Tja...
Dagenlang optochten door Santa Cruz 

Reacties