Even wat anders...

Zelfs je droomreis wordt op een gegeven moment blijkbaar gewoon. Hoogste tijd voor wat verandering! Voor ons blijkt deze noodzakelijke stop een heerlijke onderbreking van het 'normale'. Hoewel we het in het begin spannend vonden, beginnen we inmiddels al lekker te settelen. Petra is begonnen met haar werk en ik ben druk met klussen (nou ja, erover nadenken dan..) en m’n Spaanse lessen.

Tenerife blijkt, tegen onze verwachting in, een ontzettend mooi eiland! Het noorden van het eiland is een stuk minder toeristisch en de natuur is hier geweldig. Ook het sfeertje is nog lekker Spaans en doet ons een klein beetje denken aan onze aankomst in A Coruna. We eten, drinken en hiken (klinkt iets minder suf dan wandelen) er lustig op los.

We leren veel nieuwe mensen kennen van allerlei nationaliteiten. Doordat we ons volledig onderdompelen in het normale leven op Tenerife, komen er ook andere dingen op ons pad. Zo help ik tegenwoordig een Spaanse jongen van het eiland met z'n Nederlands omdat hij in Nederland wil studeren. Leuke dingen om te doen die je nooit zou tegenkomen als je meteen weer verder reist.

Het Spaans leren gaat z’n gangetje. Inmiddels kan ik een redelijk basis gesprekje voeren. Het wordt erg gewaardeerd als je probeert Spaans te praten. Met name oudere dames zijn hier gevoelig voor. Zo meende ik een licht ingehouden kreuntje te horen van de receptioniste van de bibliotheek toen ik mij, iets stuntelig en verlegen, in het Spaans probeerde in te schrijven. Prompt hoefde ik de normale administratiekosten van een paar tientjes niet te betalen. “Es un regalo para ti” zei ze met een stralende glimlach. Mijn cursus verdient zichzelf dus weer terug.

Hoewel we vooraf nooit de keuze hadden gemaakt om nu al een ‘werkstop’ te maken, pakt het wel erg goed uit. Het blijft heerlijk om te merken hoeveel leuke dingen op je pad komen als je gewoon in het diepe springt.

Noord Tenerife blijkt echt schitterend!
Santa Cruz ligt verstopt
tussen de bergen
veel exotische parkjes
heel veel terrasjes
We 'hiken' door een droge rivierbedding
naar zee.

de natuur blijft boeien
ff geen superlatieven meer....
We kunnen niet wachten tot carnaval!
de marathon van
Santa Cruz

Reacties

  1. Heerlijk genieten! Super leuk om hier jullie avonturen te volgen!

    Groet
    Michiel van Wijnen

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten