Santa Cruz de Tenerife

Na een erg rustige tocht komen we twee weken geleden 's ochtends vroeg aan op Tenerife. Twee en een halve dag hebben we gevaren vanuit Porto Santos. Als de zon opkomt varen we al dicht bij land dus we kunnen het eiland goed bekijken vanaf het water. Ik word net wakker en de imposante bergen die uit het water schieten zijn indrukwekkend om te zien.

Zodra we de haven binnenvaren komen we de Zweedse Lars en Marie weer tegen. Ze liggen hier al even en ze hebben een leuk barretje ontdekt. Na de ‘middagborrel’ bij hun aan boord gaan we samen op weg. We belanden in een tentje met heerlijke live muziek. We genieten van de Spaanse sferen en laten het ons goed smaken. De avond eindigt dan ook opnieuw aan boord van Lars en Marie waar we tot middernacht  Zweedse en Nederlandse liedjes over de haven lallen. Ja de Hafskip-bemanning is weer gearriveerd!

De dagen er na huren we een auto waarmee we over het eiland crossen. We rijden door een spectaculair maanlandschap naar de vulkaan "El Teide". Ook komen we door de vakantieoorden Las Americas en Los Cristianos. Grappig om te zien hoe sommige plekken op het eiland volledig zijn aangepast aan het toerisme. We zijn blij dat wij in het relatief rustige Santa Cruz liggen. Uiteraard is hier ook volop toerisme maar de voertaal is hier nog Spaans.

Inmiddels zijn we bezig met  inschrijvingen en aanvragen. Ik (Bram) ben alvast begonnen met een cursus Spaans. Ook maken we kennis met de plaatselijke bureaucratie en de onmogelijke regeltjes die daar bij horen. We hadden niet anders verwacht en we vinden het wel prima. Wel merken we dat we moeten wennen aan weer een nieuwe situatie. Van ‘onderweg zijn’ naar ‘weer wat vastigheid (voor even)’. We moeten het allemaal weer even een plek geven. Ook hier gaan we flexibel mee om en als we het zat zijn gaan we gewoon weer verder. We hebben tenslotte een zeilboot…

's ochtends vroeg komen we aan bij
onze nieuwe 'woonplaats'
Santa Cruz de Tenerife!

Tenerife vanaf het water

met een auto rijden we naar de
vulkaan El Teide

El Teide

het vulkanische landschap is indrukwekkend
eerste schooldag voor Brammetje...Reacties