Porto Santo - Madeira

We liggen nog in de haven van Porto Santo. Een week al weer. Hoewel we met een schuin oog wel naar de weerkaartjes kijken hebben we nog niet de behoefte om al weer verder te trekken.

Nadat we hier hebben aangelegd komen we onze 'lievelings-zweden' Lars en Marie tegen. We hebben hen ontmoet in Camarinas (Spanje). Toevallig liggen zij hier nog te wachten op een mooi weergat om naar Tenerife te varen. Dat moet natuurlijk gevierd worden met een borrelafspraakje. 's Avonds komen ze langs op de Hafskip en het is direct weer gezellig. Als Lars dan ook nog zijn gitaar ophaalt is het helemaal feest. Hij heeft nummers van Bob Dylan, Tom Waits en zelfs een paar eigen nummers op het repertoire. Genieten geblazen!

Van Lars en Marie krijgen we de tip om Madeira met de ferry te bezoeken in plaats van er zelf naar toe te varen. De havens liggen er vaak stampvol en zijn erg duur. Aangezien we in Porto Santo inmiddels gratis liggen is de keuze snel gemaakt. Met de ferry gaan we naar Funchal (Madeira) en we hebben een goedkoop kamertje in het centrum gehuurd. Even 3 dagen rondkijken op Madeira.

Het eiland Madeira is erg mooi. We maken schitterende wandelingen en we toeren met het openbaar vervoer over het eiland. Wel zijn er ontzettend veel toeristen. Hoewel dat natuurlijk te verwachten was, overvalt de drukte ons toch een beetje. Dat zijn we niet meer gewend na al die mooie rustige plekjes. Na een paar dagen rondkijken vinden we het dan ook niet erg om naar ons eigen stekkie in Porto Santo terug te gaan. We beseffen weer eens goed hoeveel geluk we hebben dat we hier met ons eigen huisje zijn!

De komende dagen gaan we Porto Santo verkennen en dan maar eens rustig opmaken voor Tenerife.

met de ferry varen we naar Madeira 

Lars speelt een moppie voor een
'uitzinnig' publiek
haven Porto Santo
op de ferry is het relaxen
Madeira is echt wel mooi

rijen dik voor het sleetje rijden
van de berg
wel erg druk op sommige
wandelroutes
we wandelen naar een 'nonnen'dorpje
in een vallei
het bewuste 'nonnen' dorpje

Reacties