Aftellen!

Het is februari en we willen weg! Geestelijk zijn we er in ieder geval klaar voor. Natuurlijk is er nog van alles te doen aan boord maar Bram heeft straks nog twee weekjes vakantie om de grootste klussen te regelen. Overige kleine klusjes zijn onderweg te regelen vinden we. De banen zijn inmiddels opgezegd en het wordt steeds moeilijker om ons te focussen op de dingen die ons jaren hebben bezig gehouden.

Gelukkig is ons huis leeg en wonen (euh...recreƫren) we nu op de camping. Vanaf december zijn we flink actief geweest op marktplaats om onze huisraad te verkopen. Mijn collega's zijn inmiddels blij dat ik niet meer van alles aan ze probeer te slijten. Het meeste hebben we kunnen verkopen of weg kunnen geven. De rest heeft een plekje gekregen bij de kringloop of stort.

Met een biertje op de campingstoel in de woonkamer...
Het was heerlijk om afscheid te kunnen nemen van alle spullen. Hoewel ons huis er kil en leeg uit zag, werden wij juist steeds enthousiaster van elke ruimte die er ontstond als we weer een stoel, tafel of bank verkocht hadden.

We moesten wel een beetje inventief met de ontstane ruimte omgaan. Zo gingen de kussens van de buitenbank dienst doen als een zitbankje binnen en hebben we een campingstoel van mijn ouders geleend om tijdelijk op te zitten.

Best kaal zo'n leeg huis.
De stress is momenteel op z'n hoogtepunt (althans dat hopen we). Op het werk is het de afgelopen maanden zeer hectisch geweest. Daarnaast moesten we het huis overdragen, verhuizen, boot verder voorbereiden en nog diverse cursussen volgen. Om de boel nog iets verder op de spits te drijven is Bram op de valreep nog even begonnen aan een studie tot zendamateur. Ik heb een paar jaar geleden Marcom A behaald. We kwamen er echter achter dat het emailsysteem voor de zendamateurs gratis is. Tja.....da's dan een leuke voor Bram om op te pakken. In een paar weken moet hij zich deze stof nog maar even eigen maken.

We kunnen dus niet meer wachten tot het eind april is en we echt zullen vertrekken! We verlangen naar het grote genieten (wat dat dan ook mag zijn). Natuurlijk is het ook spannend en moeilijk voor te stellen hoe we ons dan echt zullen voelen. We hebben veel gelezen en dromen veel weg bij de verschillende blogs en vlogs maar hoe zullen wij dit zelf gaan ervaren? Ik kan niet wachten!

Petra

Erg handig zo´n extra kamertje
in onze villa!
Bij oma op de naaimachine bezig
met de voorbereidingenReacties

  1. Spannend hoor en een heel avontuur. Hopelijk maken jullie je plannen waar. Een goede reis gewenst met behouden aankomst. Eerst nog dichtbij en dan de oceaan over...
    Geniet ervan en van elkaar. Ik hoop op vele en mooie verhalen of plaatjes. Joop

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten